Orkidéudstilling i Botanisk Have i Lund

Bustur lørdag den 10. september

Orkidéklubben Fyn arrangerer 1-dags bustur til orkidélandskampen
mellem Sverige, Tyskland og Danmark.

I selve landskampen deltager kun planter, som er fremsat til bordbedømmelse.
De enkelte stande bedømmes dog også med medaljetildeling etc.

Mange salgsboder med orkidéer fra forskellige orkidégartnerier.

Desuden kan man bese Botanisk Haves permanente udstillinger både ude og inde.

Program

Bussen afgår kl. 7.00 fra Fredericia ved banegården.
Påstigning i Odense i kl. ca. 7.30 ved Bøg Madsen, Hvidkærvej 17, 5250 Odense SV.

Vi kører til Lund med en pause undervejs -
forventet ankomst til Botanisk Have i Lund kl. ca. 11.00.


Ophold i Botanisk Have til kl. ca. 15.00.

Kaffe og brød m.m. kan købes.

Kl. ca. 15.00 kører vi til Benløse Kro,
hvor der serveres en 2-retters middag.

Forventet hjemkomst midt på aftenen.

 I prisen er inkluderet buskørsel, middag på Benløse Kro samt indgang i Botanisk Have.

Pris pr. person kr. 700,00.

Tilmelding kan ske på klubmødet i juni 2016, samt til formanden på tlf. 21 44 81 10 senest 1/7 og

betaling kan ske på junimødet eller til

Fyn-klubbens bankkonto i Danske Bank: 1551 11095895 senest 1/8-2016.

 

Venlig hilsen

bestyrelsen

.............................................................................................................

Udstilling på Valdemars Slot i pinsen

1 valde 2 v
3 v 4 v
5 v

.............................................................................................................2 0 1 5

Udstilling i Botanischer Garten i Kiel den 4. til 6. september 2015

Tidligt torsdag morgen den 3. september kørte vi, udstillingsudvalget bestående af Hans, Maja,
Anette og Erik,
af sted til Kiel, 4 i bilen og med Hans’ overdækkede trailer med orkidéer og udstillingsmateriel. Orkidéer fra os selv og velvillige klubmedlemmer. Vi repræsenterede Danmark med vores udstilling.

Godt modtaget i Botanisk Have gik vi i gang med at lave vores planlagte udstilling, og vi var færdige kl. 17. Derefter indkvarterede vi os på et dejligt hotel, Nordic Hotel Astor ved havnen, godt trætte.

Efter morgenmad på 10. etage, med en fantastisk udsigt over Kiel centrum drog vi tilbage til udstillingen i Botanisk Have, som åbnede kl. 9.30. Vores DOK-formand, Jan H. Larsen kom med 15 fine planter, vi fik lov til at låne. Dem fik vi hurtigt sat på plads, før dommerne kom. Tak for lån, Jan!

Desværre havde vi ifølge dommerne ikke præmieplanter med, dog blev det til en bronzemedalje for en stor Gomesa radicans, som tilhører Knitta.

Dommerne fandt imidlertid, at vores stand var flot og at der var kælet for detaljerne, så de gav en flot sølvmedalje.

Sverige havde desværre valgt ikke at deltage i udstillingen.

Flere tyske udstillere henvendte sig til os og syntes, at vores stand var nytænkende i udstillings-materialer. Ja, man kan godt bruge andet end ”bark, brunt og bregner”, viste det sig. Vores stand var den mest fotograferede, også på grund af den valgte sorte baggrund, som fremhævede orkidéerne.

Vi havde nogle skønne dage i Kiel og havde glæde af 32 klubmedlemmers besøg lørdag. Vi havde selv købt orkideer i rigelige mængder og var så heldige at kunne sende dem med bussen hjem. Ole Schön tog vare på dem, indtil klubaftenen den 8.

De tyske arrangører var meget venlige og imødekommende, og inviterede på mad, suppe, kaffe og hjemmebagte skønne kager hver eneste dag, og det var dejligt!

Udstillingen lukkede først søndag kl. 18, men vi var hurtige til at pakke sammen. Vi kørte derfra kl.18.45 til Maja med første udpakning. Alle var hjemme før midnat, godt trætte og fyldt med masser af gode indtryk.Indgangen til udstillingen: Karges "Fruesko" med Fruesko


OKF's stand

OKF's stand

OKF's stand

Bronzemedalje til Gomesa radicans

Fra udstillingen
i Botanischer Garten

Fra udstillingen i Botanischer Garten

Fra udstillingen i Botanischer Garten

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Guld-firer med styrmandOKFs stand


- og medaljen

Lørdag den 9. og søndag den 10. maj deltog Orkideklubben Fyn i Botanisk Have, Aarhus med en lille udstilling – lille fordi udstillingsudvalget (Hans Juul, Maja Nielsen, Anette og Erik Andersen) kun havde 50 planter til rådighed, de fleste arter eller sjældne hybrider, ingen Phalaenopsis hybrider og ingen købeplanter! Vi havde planter med fra otte medlemmer, os selv iberegnet. Udvalget havde i forvejen haft et planlægningsmøde, så vi kunne stille udstillingen op på 1½ time, klar til åbningen kl. 10.

Der kom temmelig mange gæster både lørdag og søndag, mange uden kendskab til orkideer, men også kendere fra andre klubber, ikke så mange fra Fyn.

DOKs dommergruppe var aktiv, og søndag middag kom skiltene ud. Blandt de fem udstillinger vandt vi for en gangs skyld guld, to klubber fik sølv og to bronze. Fire planter fik sølv og en fik bronze. Vi havde da håbet, at dommerne havde kigget lidt nærmere på et par planter mere, men vi er glade for guldet!

Udvalget var tilfreds med udbyttet af indsatsen. Næste gang er trelandskampen i Kiel, hvor vi behøver flere gode pralepanter, også gerne planter til landskampen. Ellers kan vi ikke vinde der!

Hans Juul, Maja Nielsen, Anette og Erik Andersen, med stor hjælp fra Ole Schön.

På JOKs hjemmeside har Egon lagt en række detaljerede billeder af planter på vores udstilling:

http://www.jydskorchideklub.dk/orkideacuteklubben-fyn.html

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 


Orkidéudstilling 7.-8. marts 2015 hos Enoflora i Søhus


Orkideklubben havde igen en weekendudstilling hos Enoflora. Forinden havde Hans Juul haft kontakt til Erik Nielsen, Enoflora og fra klubben afholdt han sammen med Maja Nielsen, Anette og Erik Brejninge Andersen et lille møde for at aftale slagets gang.

Udstillingsudvalget er så rutineret at vi kan starte kl. 8, og udstillingen vil være klar kl. 10. Vi fik fikeredvilligt stillet supplerende materialer til udstillingens opbygning til låns. I år havde vi samlet inspiration med planter fra Fyn, Sverige og Sydafrika kombineret med 5 medlemmers fine planter.
Vi kunne præsentere 40 forskellige orkideer samt en del grupper, udelukkende egne planter.
Det var dejligt, at formanden Ole Schön var tilstede på udstillingen begge dage.

Vi havde besøg af mange klubmedlemmer,og besøgende i blomsterhandlen købte pænt ind af orkideer og forårsblomster til haven. Vi kunne byde på kaffe og nybagt kringle og fik til gengæld pæne kommentarer om udstillingen. De besøgende var meget forskellige, lige fra meget interesserede til hurtigt forbipasserende. Det lykkedes desværre ikke umiddelbart at hverve nye medlemmer.

Vi følte os godt modtaget af ejeren og hans personale, så vi vil komme igen næste år.

Se evt. også:
https://da-dk.facebook.com/Enoflorahttps://da-dk.facebook.com/Enoflora

Anette og Erik Brejninge Andersen, Ollerup

 

. . . . . . . . . . .

 

Orkidéklubbens tur til Tyskland 17.-19. oktober 2014

Som altid var vi mødt i godt humør og i god tid til turen. Bussen kom efter nogen forsinkelse, og så trængte vi til at komme ind og få en plads i den nu varme bus.

Første stop var som sædvanlig i Fredericia, hvor de sidste deltagere stod på, også de to medlemmer fra Roskilde, som altid er med til at højne stemningen på vores ture, og så fortsattes der til frokostophold i Hüttener Berge.  

Herefter gik det mod hotel Seminaris i Lüneburg, hvor vi skulle bo i to nætter. For at undgå Hamburgs trafikgenvordigheder kom vi på sightseeing ad de mindre landeveje, ikke dårligt, men det ville have været skønt med lidt sol på efterårslandskabet; det var lidt gråt og trist, men som de optimister, vi altid er i klubben, mente vi, at det nok skulle blive fint vejr resten af dagene.

I Lüneburg var der et par fritimer inden spisetid, og nogle valgte at gå en tur og se på byen (!) efter at have siddet ned så længe.

Aftensmaden var en lækker buffet, vi havde reserverede borde bagest i restauranten, og den gode mad, vin, humøret og den altid gode snak bidrog til en rigtig hyggelig aften.

Lørdag morgen efter dejlig morgenmad skulle vi besøge Wilhelm Hennis Orchideen i Hildesheim, et gartneri vi ikke tidligere havde besøgt, og vi fik en meget fin modtagelse af indehaveren. Vi måtte gå overalt i drivhusene og bare spørge, hvis der var nogle planter, vi gerne ville vide mere om. Vi var der et par timer, der var mange spændende planter, og der blev købt en del.

Chaufføren stod klar med varme pølser, brød og tilbehør, inden vi fortsatte.

Det var egentlig planlagt, at vi skulle have haft ophold i Hildesheim, men det blev efter afstemning ændret til Celle, som er en meget smuk gammel by med nænsom restaurering af de smukke gamle huse, de fleste med gavlen mod gaden og med gamle inskriptioner.

Og da var det gode vejr kommet! Vi gik rundt i Celle i solskin og 20 graders varme.

Retur til Lüneburg til lidt hvil og opfriskning før aftensmaden, som var lige så lækker som aftenen før og humøret lige så godt, selv om der måske (?) sporedes en anelse træthed.

Søndag morgen igen dejligt at stå op til hotellets morgenmad, og derefter skulle vi, stadig i næsten sommervarme, besøge Karge i Dahlenburg. Der har vi været mange gange, og vi er lige velkomne hver gang, vi kommer. Her var der orkidéer! Som altid bydes man på kaffe og kage (to slags!), man sætter sig og hviler de efterhånden lidt trætte ben, men efter en kop kaffe er man da klar til endnu en runde i drivhusene.

Og vi fik kigget og beundret og købt - og måske lige én gang mere rundt for at se, om der var en plante, man havde overset? Herligt! Og så måtte vi sige farvel, dvs. Marei Karge kom smilende som vanligt og sagde tak for vores besøg og på gensyn.

Herefter kørtes til næstsidste stop før hjemturen.

Det gode vejr betød, at alle kasser med orkidéer kunne være i bussens bagagerum; så vi var fri for næsten at skulle sidde oven på hinanden, som det tidligere har været tilfældet, hvor vi også har været flere.

Middagen var bestilt på Restaurant Elbterrasse, som på kort tid er blevet et yndet udflugtsmål, og hvor vi også har været før. Det er et meget spændende sted, højt  beliggende helt tæt ved Elben og med den smukkeste udsigt, som vi kunne nyde udenfor i sol og lunt vejr.

Desuden laver de rigtig god mad! Vi kunne vælge mellem "Schwein, Hirsch oder Pute", altså svinekød, vildt eller kalkun, og ingen klagede over, at det ikke var mørt. Stedet har en skydeforening, og vi sad ligesom forrige gang i skyttestuen, hvor navnene på de seneste mestre var skrevet på smukke gamle tavler. Rigtig dejligt sted, muntert og lynhurtigt personale, og vi var gerne blevet lidt længere, men vi måtte jo hjemad.

Og så gik turen den laaange vej mod grænsen og det keeedelige vejr; regnen kom allerede før vi nåede frem til lidt handel hos Fleggaard, så det skulle bare gå stærkt fra og til bussen med vores indkøb.

Humøret var da stadig i behold, men det er jo altid lidt trist at sige farvel efter nogle herlige dage med gode venner. I Fredericia sagde vi tak for turen til dem, der ikke skulle med længere, og efter det sidste stykke i mørke og ruskvejr ankom vi til Odense, hvor pårørende tog imod for at køre os hver vores vej.

Tak til bestyrelsen for en rigtig god tur og tak til Flemming for nogle rigtig gode billeder!

Ulla

 

....................................................................................

 

Orkidéudstilling i Plantorama den 27.-28. september 2014


Som tidligere var det lykkedes at låne medlemmernes smukke planter til denne udstilling, som var arrangeret af DOK (Dansk Orchide Klub) til at foregå i Plantorama over hele landet.

Udstillingen var velbesøgt af både medlemmer og andre interesserede; dog ikke som andre år, hvilket nok skyldtes flere andre events i Odense disse dage, bl.a. HCA Marathon løbet.


Her er et par billeder af opbygningen og præsentationen af standen:Orkidéudstilling hos Enoflora i Søhus den 8. og 9. marts 2014


Af Anette og Erik Brejninge Andersen, OKF

Hans Juul Jensen fra klubben bor i nærheden af Enoflora og besøger ofte blomstergrossisten Erik Nielsen der, hvor vi tidligere har udstillet, og hvor der også er detailsalg, og Hans fik en aftale i stand om endnu en udstilling.

En lille gruppe fra klubben bakkede op omkring Hans for at lave en udstilling i weekenden den 8. og 9. marts. Vi holdt et hyggeligt møde for at aftale udstillingens opbygning, og Hans havde et møde med OKF om klubbens opbakning.

Da rammerne var fastlagt
, kunne Hans og få andre stille rammerne for udstillingen op fredag aften, og vi mødte alle med ca. 75 planter lørdag morgen. Halvanden time senere var udstillingen klar til, at kunderne kunne se vores udstilling og blive inspireret til at købe af de planter, der var til salg, herunder Cattleya alliance hybrider, Cymbidium, Dendrobium, Paphiopedilum hybrider samt store og små Phalaenopsis.

Der
kom over 650 besøgende hos Enoflora i weekenden, heraf flere end 40 klubmedlemmer, så vi havde nok at gøre med at snakke orkidéer.

Vi fortalte også om vore klubaktiviteter, og flere viste interesse for at møde op på vores faste mødested, Fangel kro.

Da vi pakkede sammen var vi enige om
, at det var ulejligheden værd at præsentere vor orkidéhobby for publikum.


..................................................................................................................................

 

Billeder fra klubbens tur i november 2013 med besøg hos
Röllke, Schwerte og Karge
 
Hos Röllke
Hos Röllke

Röllkes planter

Hos Schwerte

Schwertes planter

Kaffe hos Karge

Karges planter

 

................................................................................